SEO-utbildning – Alla utbildningar & kurser inom sökmotoroptimering

Att gå en utbildning inom sökmotoroptimering (SEO) kan vara ett bra sätt att få kunskap om SEO. Oavsett om du redan arbetar till viss del med SEO eller inte har en aning om vad SEO är så kan en utbildning passa bra.

Kurser och utbildningar inom SEO

Nedan följer ett urval av de tillgängliga SEO-utbildningar och SEO-kurser som finns i Sverige.

IHM Business School

Hos IHM Business School kan du läsa YH-utbildningen ”Digital Marketing Specialist”. Denna utbildning bygger en bred kunskapsbas inom digital marknadsföring och du får många valmöjligheter som färdigutbildad.

Då YH-utbildningen är bred, så fokuserar den inte enbart på SEO. Men generellt ser jag att det är positivt att få viss kunskap inom flera kanaler, för att se hur de samverkar och spelar in i varandra.

Du kan även välja att gå en fristående SEO-kurs hos IHM, för att vässa dina SEO-kunskaper.

YH-utbildningen är CSN-berättigad och du som är mitt i arbetslivet kan använda CSN:s omställningsstudiestöd för att få 80 % av din lön i studiestöd, och möjlighet att fylla på med ett CSN-lån. Detta gör det ekonomiskt möjligt för dig att utbilda dig utan att offra hela din inkomst.

Nordic Tech Institute SEO-kurs

Nordic Tech Institute erbjuder en 100 % digital kurs om SEO, med möjlighet att kontakta kursledaren med kursrelaterade frågor. Detta kan vara smidigt för dig som vill kunna utbilda dig inom SEO på din egna takt – detta passar bra för dig som vill lära dig på sidan av din arbete eller övriga studier.

Kostnaden för kursen är 4 995 kronor.

Berghs SEO-kurs

På Berghs kan du läsa en 3-dagars kurs inom SEO och SEM. Kursen är riktad mot dig som idag jobbar med att skapa textbaserat innehåll för webben. Kursen pågår under 3 dagar under dagtid.

Kostnaden för kursen är 32 500 kronor.

Måste man gå en utbildning inom SEO?

Nej, man måste inte gå en utbildning för att lära sig SEO. Grunderna inom SEO kan man lära sig själv genom att till exempel läsa min guide till SEO. Sedan handlar det om att omsätta den teoretiska förståelsen till praktisk kunskap.

Många personer som jobbar med SEO har lärt sig själv genom att skapa en egen hemsida (här kan du läsa hur jag fastnade för SEO), och kunskapen man får genom att ha byggt och implementerat åtgärder själv skapar en förståelse för arbetet bakom, samt att man har möjlighet att testa sig fram med olika strategier.

Få SEO-tips direkt i mejlkorgen


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *