Viktiga statuskoder att känna till inom SEO

Inom SEO är det viktigt att förstå olika HTTP-statuskoder eftersom de kommunicerar till sökmotorers crawlers hur en begäran till en webbsida hanteras.

Här är några av de mest relevanta statuskoderna inom SEO:

  1. 200 OK: Detta är den standard svarskoden som indikerar att allt fungerar som det ska, och den begärda sidan har laddats korrekt.
  2. 301 Moved Permanently (301 ompekning): Denna kod används för permanent omdirigering. Den informerar sökmotorerna att en sida permanent flyttats till en ny URL. Det är viktigt för att föra över länkkraft från den gamla URL:en till den nya.
  3. 302 Found / 307 Temporary Redirect: Dessa koder används för tillfälliga omdirigeringar. De indikerar att sidan temporärt finns på en annan URL. Användningen bör begränsas eftersom de inte alltid för över länkkraft.
  4. 404 Not Found: Denna kod betyder att sidan inte kan hittas. Det är inte nödvändigtvis dåligt för SEO, men för många 404-fel kan vara en indikation på problem med webbplatsens länkar eller struktur.
  5. 410 Gone: Liknar 404, men 410 anger att sidan är permanent borta och inte kommer att komma tillbaka. Det är en starkare signal än 404 och kan hjälpa sökmotorer att snabbare ta bort sidan från sitt index.
  6. 500 Internal Server Error: Denna kod indikerar ett allvarligt serverproblem. Kontinuerliga 500-fel kan negativt påverka indexering och ranking.
  7. 503 Service Unavailable: Det betyder att servern tillfälligt är överbelastad eller under underhåll. Till skillnad från 500-fel, signalerar en 503 att tillståndet är tillfälligt och att sidan bör komma tillbaka snart.

Få SEO-tips direkt i mejlkorgen


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *